Voordeel door efficiëntie

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, hebben we tijdens de ontwerpfase op meerdere vlakken efficiëntieverbeteringen doorgevoerd ten opzichte van klassieke mobiele bruggen. Gevolg: een minimale inzet van materieel én mankracht per brugunit (één vrachtwagen en één kraan, met slechts twee man crew). Daarnaast is het volledige, modulaire systeem (inclusief alle mogelijke opstellingen) als ‘groep’ gecertificeerd. Hierdoor hoeven bij plaatsing niet opnieuw allerlei berekeningen uitgevoerd te worden. Tenslotte: onze logistieke voorbereidingskosten zijn vrijwel nihil. De brug is namelijk als complete unit opgeslagen: aankoppelen en we zijn op weg!

Grondig van start

Met een locatiebezoek brengen we de omgevingsfactoren in kaart. Zo hebben we duidelijk inzicht in de mogelijkheden op locatie. Fugro Geotechniek heeft voor EventBridge een ondergrond-rapport opgesteld. Hiermee kunnen we – op verzoek – bepalen welke fundament-afmetingen nodig zijn voor een veilige plaatsing. Uiteraard tekenen we de brug voor u in, of leveren we de juiste bestanden aan, waarmee u de brug in 3D in uw project kunt inpassen.

Flexibiliteit tijdens uitvoering

Eén van de grote voordelen van EventBridge is dat de brug als één geheel kan worden ge-/verplaatst. Het is zelfs mogelijk om de brug binnen 20 minuten over de weg te plaatsen. Hiervoor dient naast de weg wel voldoende ruimte te zijn om de brug te assembleren. Na plaatsing is de brug tot 40 centimeter in hoogte verstelbaar. Zo is plaatsing op een ongelijke ondergrond mogelijk. Het hoogteverschil – tussen de vaste trappen en de grond – wordt opgelost met unieke zelfdragende aanzettreden. Omdat de brug los geplaatst kan worden op draglineschotten (ook bij langetermijnplaatsing), is de locatie tot op het moment van plaatsing nog flexibel. Ongeankerd is de brug – zonder signing – bestand tot een windkracht van 12 Bft.