Een TÜV-gecertificeerd modulair mobiel brugsysteem

EventBridge’ concept is mede-ontwikkeld door Raadgevend Ingenieursbureau Movares. Hierdoor laten we met een gerust hart dagelijks tienduizenden mensen gebruik maken van onze voetgangersbruggen. Daarnaast produceert VDL de mobiele brug op basis van de hoogste eisen: NEN-EN 1090. TÜV-NORD Duitsland controleert de ontwikkeling en productie van de brug.

Het gevoel van een permanente brug

Onze trappen zijn opgebouwd uit één deel. Dit maakt ze bewegingsloos. Daarnaast zijn de treden zonder speling in de trappen gemonteerd. Hierdoor ervaren gebruikers van de brug het gevoel alsof ze over een permanente trap/brug lopen. Met een hoger veiligheidsgevoel als gevolg.

Minder kans op val-incidenten

De trappen van onze bruggen zijn voorzien van balustrades, met een onderlinge afstand van slechts één meter. Mocht een bezoeker van uw evenement onverhoopt zijn balans verliezen op de trap, dan heeft hij/zij snel weer houvast, aan beide zijdes. Dit verlaagt de kans op val-incidenten.

Veiligheid verkeer/personen onder de brug

De zijpanelen zijn 2,5 meter hoog en voorzien van gaas, met een maasgrootte van 4 bij 4 centimeter. Dit bemoeilijkt het gooien met voorwerpen vanaf het loopvlak van de brug. De bovenzijde is optioneel af te dekken met een fijnmazig en brandvertragend net. Dit voorkomt dat bezoekers iets over het zijpaneel kunnen gooien.