Overbrug eenvoudig drukke binnenstedelijke of provinciale wegen

We zetten de tijdelijke brug volledig in elkaar op grondniveau. Na het opstellen van de kraan duurt dit, bij gunstige omstandigheden, ongeveer drie uur. Als er naast de uiteindelijke locatie ruimte is om de mobiele brug te assembleren – denk aan een zijstraat of brede berm – dan is deze in slechts 20 minuten naar de juiste plek te verplaatsen. Hierdoor hoeft de weg slechts een zeer beperkte tijd te worden afgesloten. Een zeer sterk argument bij het aanvragen van een vergunning.

Alle onderdelen op één vrachtwagen

Bij het inpakken van de tijdelijke bruggen hebben we ons laten leiden door de stappen in het assemblageproces. Hierdoor hoeven alle brugonderdelen tijdens de opbouw slechts één keer opgepakt te worden. Dit maakt de assemblage extra efficiënt. Daarnaast staan alle onderdelen van de brug op één trailer, waardoor er voor één brug ook slechts één vrachtwagen hoeft te rijden. Dit verlaagt de transportkosten en minimaliseert onze CO2-uitstoot.

 

Eén vrachtwagen, twee personen, drie uur werk

Onze efficiënte manier van inpakken en assembleren maakt het mogelijk dat onze robuuste brug door slechts twee crewleden in elkaar te zetten is. Na het opstellen van de kraan zijn ze in ongeveer drie uur klaar met de assemblage.
De assemblage op grondniveau verhoogt de veiligheid. Na opbouw op de grond transformeert de kraan met één hijsbeweging de onderdelen tot een brug. De onderdelen klikken als het ware in de ‘rechtop-stand’.