Modulair gemak

De modulariteit van ons concept biedt u veel mogelijkheden: een EventBridge-brug is op verschillende manieren op te stellen. De basis van de voetgangersbrug is het lichaam, dat uit voorraad te leveren is met een lengte van 11,3 of 14 meter. Door onderdelen te combineren en de poten/trappen haaks of parallel te gebruiken, is het mogelijk om verschillende overspanningen te realiseren. Hieronder ziet u een aantal van de mogelijkheden.

Uniek ontwerp

De overspanning van onze tijdelijke voetgangersbruggen is groter dan de lengte van het lichaam. Bij de parallelle uitvoering van de brug is het fundament 4,5 meter verwijderd van het lichaam. De steunpoot gaat onder een hoek richting het lichaam. Hierdoor is de totale overspanning van een parallel uitgevoerde EventBridge-brug ongeveer 20 meter. De hoogte onder de draagpoten is voldoende voor een extra voetgangersstroom (bijvoorbeeld naast de weg of het parcours) of een fietspad. Hoe beter de verkeersstromen gescheiden zijn, hoe beter de doorstroming.

Voldoende hoogte

Onze voetgangersbruggen hebben een minimale hoogte van 4,60 meter. Hierdoor kunnen de loopbruggen vrijwel overal geplaatst worden en kunnen vrachtwagens probleemloos onder de brug door. Daarnaast maakt een hoogte van 4,60 meter een hoogteaanduiding onnodig (Nederlandse regelgeving).