Verkeersregelaar inhuren, of toch een brug?

Verkeersregelaars worden regelmatig ingehuurd bij het begeleiden van het verkeer bij calamiteiten, bij wegwerkzaamheden en bij evenementen. Hun taak is daarbij het verkeer ondanks de situatie in goede banen te leiden. Om op die manier de verkeershinder te minimaliseren.

Een verkeersregelaar inhuren kent voor- en nadelen, maar er zijn ook alternatieven mogelijk. Zoals het huren van een brug voor voetgangers. We leggen u hier graag uit wat de voor- en nadelen zijn van het inzetten van verkeersregelaars en waarom een brug huren in veel gevallen een beter alternatief is.

Verminder verkeershinder

Ondanks dat verkeersregelaars de verkeershinder proberen te minimaliseren, zal er toch altijd hinder ondervonden worden. Zo heeft een verkeersregelaar invloed op de continuïteit van de verkeersstromen. In plaats van een verkeersregelaar inhuren is er ook in veel gevallen een beter alternatief mogelijk. Een veel gekozen alternatief, bij evenementen en bij bepaalde infrastructurele projecten, is het huren van een tijdelijke brug voor voetgangers. Een brug bevordert namelijk de continuïteit van de verkeershinder, omdat voetgangers over het afgesloten weggedeelte worden geleid.

Verhoog de veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Vaak worden verkeersregelaars als veiligste optie gezien om een evenement te begeleiden. Wist u dat een voetgangersbrug veel veiliger is? Mensen worden namelijk via de brug eenvoudig van plek a naar b gestuurd, zonder dat hiervoor personeel aanwezig hoeft te zijn. Hiermee wordt voorkomen dat mensen toch zomaar een drukke weg oversteken en daarbij zichzelf en anderen in gevaar brengen. Daarnaast zijn veel tijdelijke bruggen voorzien van meerdere balustrades en gaas, zodat de kans op vallen erg klein is. Als u een veilig evenement wilt realiseren is het verstandig om voor een loopbrug te gaan.

Bespaar kosten verkeersregelaar

Verkeersregelaars worden normaalgesproken per uur betaald. Als het gaat om korte verkeerssituaties is het erg handig dat er iemand snel ingeschakeld kan worden om het verkeer aan te sturen. Als het daarentegen om een langdurige situatie gaat, kunnen de kosten erg oplopen wanneer u kiest voor het inhuren van verkeersregelaars. Kiest u in plaats van het huren van een verkeersregelaar voor het huren van een tijdelijke brug? Dan heeft u niet te maken met een uurloon. Zeker bij situaties waarbij het verkeer 24/7 of voor een langere periode begeleid moet worden, biedt een loopbrug huren een goedkoop alternatief.

Voordelen brug huren vs verkeersregelaar inhuren

De voordelen van een brug huren ten opzichte van een verkeersregelaar inhuren, hebben we voor u op een rijtje gezet. Zo biedt een voetgangersbrug van EventBridge u de volgende voordelen t.o.v. een verkeersregelaar:

  • Minimale verkeershinder door een continue doorstroming van het verkeer
  • Lagere kosten per uur bij langdurige projecten en evenementen
  • Veiliger voor gebruiker en omgeving
  • Ook commercieel in te zetten door gebruik te maken van het oppervlak voor reclame en sponsoring

Verkeersregelaar of brug huren?

Twijfelt u wat voor uw situatie de beste oplossing is: een verkeersregelaar inhuren of een tijdelijke brug huren? Bekijk op onze website de mogelijkheden van de EventBridge brug of neem vrijblijvend contact met ons op en bespreek uw situatie met onze specialisten. Dan kijken we samen naar de beste oplossing voor uw evenement of infrastructurele project.

Opdrachtgevers